torstai 9. heinäkuuta 2015

Sadetta ja harmautta

Harmaita ja sateisia päiviä tulee. Ikinä ei pitäisi kuvitella ettei niitä tulisi, koska niitä tulee kuitenkin. On päiviä, jolloin et voi mennä mihinkään. Olet kotonasi jumissa ja vain odotat iltaa ja sitä, että pääsee nukkumaan.

Sade ei minua haittaa. Itseasiassa pidän sateesta. Sateen ropina voi olla rentouttavaa ja se voi tarjota erinomaisen syyn käpertyä sohvalle viettämään aikaa kirjan/elokuvan/teekupillisen/miehen kanssa. Ehkä kuunnella musiikkia ja muistella Hetkiä. Meillä esimerkiksi Jose Felicianon Rain tuo mieleen häitä seuraavan päivän, jolloin pidimme hetken taukoa juhlapaikan siivoamisesta tanssimalla kyseisen kappaleen tahdissa. Sateen voi yhdistää onneen ja iloon.

Mutta ne harmaat päivät, jotka vetävät mielen alas. Päivät, jolloin mikään ei tunnu sujuvan. Ihan kuin ei osaisi kunnolla mitään ja oikeasti haluaisi piiloutua peiton alle odottamaan parempia aikoja. Sellainen päivä oli eilen ja sellainen päivä näyttäisi olevan tänään. Miten nämä päivät ovatkin kuin loskassa kahlaamista? Mitä silloin pitäisi tehdä, että saisi edes hiukan kohotettua mieltään?

Eilen illalla minä kyselin ystäviltäni ilahduttavia viisauksia, ja sainkin. Eräs ystäväni lähetti viestin, jossa oli muutamia Wikipediasta löytämiään hauskoja pikkujuttuja: "Pystytaivuttaja ja sivutaivuttajat ovat kilpikonnia. Pingviinit ovat saaneet nimensä siivetönruokin kymrinkielisestä nimestä pen gwyn. Ensimmäinen suomalaisesta elokuvasta tehty videopeli on Uuno Turhapuro muutta maalle (kyseessä on Commodore 64 -peli). Mädäntynyt kuha on Akseli Gallen-Kallelan maalaus." Kiitos, ystäväni. Teki hyvää miettiä jotain ihan muuta.

Tänään puran mieltäni kirjoittamalla tätä tekstiä. Joskus auttaa se, että saa harmauden purettua sanoiksi. Tässä tapauksessa minua helpottaa se ajatus, että saan jopa jotain aikaiseksi. Edes yhden pienen blogitekstin. Ehkä tästä saa vähän vauhtia ja saa tehtyä jotain muutakin, ehkäpä kupillisen teetä, kun poika vielä nukkuu päiväuniaan. Ehkäpä hyvinkin. Imuri saa odottaa huomista. Taidan katsella sadetta tänään, kun siihen on mahdollisuus.